Fango-vallei op Corsica: wandelen, zwemmen, kanoën

Bergen Corsica

Een rivierwandeling door de Fango-vallei (bij Galéria) is puur avontuur, maar dit moet je eigenlijk wel gaan zien en beleven tijden een vakantie Corsica.. Op sommige plaatsen leidt het pad langs de rotsen en dan weer door diepe plassen water. De zwembaden, gevuld met helder, verfrissend zoet water, nodigen uit tot een duik tijdens het wandelen. Er zijn een aantal geweldige zwemplekken langs de Fango-rivier. Een dag in de Fango-vallei is een ideale afwisseling van het strand, vooral voor gezinnen. Uitgerust met voldoende drankjes, stokbroden, worst, fruit, enz., kunt u de dag aangenaam doorbrengen. De rivier is overal redelijk bereikbaar vanaf de weg en daarom een ​​echte aanrader voor gezinnen met kleine kinderen.

De rotsen in de rivier zijn een waar paradijs voor kinderen. Je kunt er langs klimmen en van de rotsen in het heldere water springen (sommige poelen zijn enkele meters diep). Op sommige plaatsen wordt de rivier weer wat ondieper en is daarom ideaal voor het bouwen van kleine dammen. Ondertussen kunnen ouders zwemmen door de verfrissende zwembaden of ontspannen op de uitnodigende rotsen. Sommige rotsen werden door de rivier weggespoeld en de beddingen vormden zich op natuurlijke wijze. Zo nu en dan zijn er ook kleine watervallen en natuurlijke waterglijbanen die wachten op je om naar beneden te glijden.

Kanoën in de Fango-delta

In de richting van de Galèria wordt de fango vlakker, breder en ook toegankelijker. In de Fango Delta scheidt alleen een breed kiezelstrand de rivier van de zee. Het natuurgebied in de Fango Delta strekt zich uit over meerdere zijarmen. Met een beetje geluk kunnen talrijke vogelsoorten, verschillende planten, maar ook schildpadden, futen of reigers worden bewonderd en gefotografeerd. Kano’s kunnen ter plaatse gehuurd worden om de armen van de rivier over te steken. Het duurt ongeveer 1,5 uur om door alle zijarmen te rijden. Tip: Na de kanotocht is de baai van Galèria met zijn prachtige kiezelstenen ideaal voor een verfrissende duik.

“La Corse du Nord” is een begeleide excursie/wandeltocht in het noorden en biedt je veel afwisseling in één week!

Fango-vallei op Corsica: wandelen, zwemmen, kanoën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven