Koop cryptocurrencies

Beleggen in crypto

Cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum zijn trending. Steeds meer particuliere beleggers voegen digitale munten toe aan hun portefeuilles in afwachting van buitengewoon hoge rendementen. Voor veel beginners zijn er echter een paar hindernissen om te beginnen. Vragen over de juiste cryptocurrency of de beste crypto-uitwisseling komen op. Om ervoor te zorgen dat de toegang tot de crypto-kosmos zo ongecompliceerd mogelijk is, neemt dit artikel ook minder affiene investeerders bij de hand en wordt stap voor stap uitgelegd hoe Bitcoin-dummies met succes hun eerste cryptocurrencies kunnen kopen.

Echte cryptocurrencies of cryptoderivaten

Er zijn verschillende manieren om deel te nemen aan de prestaties van cybervaluta’s. Het wordt aanbevolen voor beginners om echte cryptocurrencies te kopen. Strikt genomen zijn Bitcoin en Co. natuurlijk nooit echt – ze bestaan ​​alleen digitaal op de blockchain. In tegenstelling tot cryptoderivaten zijn ze echter minder speculatief en werken ze zonder hefboomwerking of ingewikkelde contracten. Echte cryptocurrencies zijn ook goed om de digitale munten voor de lange termijn vast te houden. Vooral in de zeer volatiele cryptomarkt kan een investering over meerdere jaren tijdelijke koersverliezen compenseren.

Vind de juiste handelsplaats

Echte cybercurrencies kunnen worden gekocht op crypto-uitwisselingen of crypto-handelsmakelaars. Er zijn fundamentele verschillen tussen de aanbieders. Zo kunnen de gekochte munten niet overal naar je eigen portemonnee worden overgezet; dit werkt niet, vooral niet bij sommige online brokers. Vervolgens geven ze externe bewaarders opdracht om te zorgen voor een veilige opslag. De mogelijkheid van een uitbetaling biedt nog meer voordelen. De digitale munten kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt als betaalmiddel bij bepaalde webwinkels. Bij makelaars aan wie geen overboeking mogelijk is, zijn cybervaluta’s alleen geschikt als speculatieve goederen.

Voor onervaren cryptohandelaren is vooral de lay-out en bediening van de gebruikersinterface cruciaal. Het moet duidelijk en gebruiksvriendelijk zijn. Moderne handelsplaatsen zijn zo gestructureerd dat beleggers met slechts een paar klikken cryptocurrencies kunnen kopen. Sommigen hebben zelfs speciale apps ontwikkeld waarmee beginners intuïtief kunnen handelen. Iedereen die een aanbieder heeft gekozen, moet eerst een rekening openen. Dit is heel eenvoudig te doen op de website van het betreffende platform.

Kijk op coinkoers.nl voor meer informatie over de coin die misschien bij jou past. Volledige registratie omvat ook persoonlijke verificatie. De procedure heet ken-uw-klant en is bedoeld om het witwassen van geld aan banden te leggen. Tijdens het proces moeten nieuwe klanten verschillende documenten uploaden of laten valideren door middel van een videogesprek. Gebruikers dienen altijd hun identiteitskaart bij de hand te hebben.

Koop cryptocurrencies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven