Spiegeltje spiegeltje aan de wand…

Badkamer spiegel

Ik ben geen grote fan van mijn tegenhanger in de badkamer spiegel en sta zeker geen uren voor de spiegel, b.v. B. mijn avondkleding kiezen. En toch is er (bijna) niets ergers voor mij dan vuile, besmeurde of stoffige spiegels. Spiegels schoonmaken is dan ook een van mijn vaste schoonmaakwerkzaamheden. Vooral de badkamerspiegel ziet er snel versleten uit, omdat deze vaak beslaat door stoom of spatten en vlekken, b.v. B. van het tandenpoetsen. Maar ook de garderobespiegel in de gang staat snel te stofzuigen en moet regelmatig schoongemaakt worden. Ik kwam erachter dat er een paar dingen zijn om te overwegen als je strepen en strepen wilt voorkomen.

Reinig uw badkamer met Viss Kraft&Glanz Bad&Dusche. Deze reinigt keramiek, chroom en email streeploos en verwijdert zelfs de meest hardnekkige zeepresten en kalkaanslag 100 procent. Het geweldige pareleffect zorgt er ook voor dat alle gladde oppervlakken lang schoon blijven.

Zo maak je je badkamerspiegel streeploos schoon. Deze 4 beste schoonmaakproducten helpen:

  • Glazenwasser is geschikt om de badkamerspiegel snel schoon te maken. Gewoon een paar spatten op het glas doen, afnemen met keukenpapier en eventueel nawrijven met een microvezeldoek. Katoenen lappen zijn niet zo goed schoon te maken met glazenwasser, omdat ze pluisjes kunnen achterlaten.
  • Een goedkoop alternatief voor glazenwassen is om een ​​scheutje afwasmiddel aan het warme schoonmaakwater toe te voegen en de badkamerspiegel schoon te vegen met een zachte doek. Gebruik een microvezeldoek om te polijsten.
  • Een van mijn favoriete huismiddeltjes, de citroen, kan ook worden gebruikt bij het schoonmaken van de badkamerspiegel: doe gewoon een paar streepjes citroen op de badkamerspiegel, reinig met een schone, vochtige doek en poets, b.v. B. met een microvezeldoek.
  • Een oud huismiddeltje waar het huishoudelijk personeel in het Victoriaanse Engeland bij zweert, is gin. Dus als de alcohol je mee valt of je hebt een geopende fles in huis die niemand wil drinken, probeer het dan eens: Doe een slokje gin op een zachte doek en veeg daarmee de badkamerspiegel af. Het hoge alcoholgehalte lost alle soorten vuil en vet op en is bijzonder geschikt voor zware vervuilingen. Voor het polijsten kunt u een microvezeldoek gebruiken.

Dit helpt tegen blinde badkamerspiegels

Vooral oude badkamerspiegels hebben soms dode hoeken. Dit gebeurt bij frequente blootstelling aan direct zonlicht. Maar voordat u uw oude badkamerspiegel bij het grofvuil gooit, probeert u eerst de volgende huismiddeltjes:

  • Wrijf lijnolie op de dode hoeken in de badkamerspiegel en poets vervolgens.
  • Azijn kan ook helpen om blinde vlekken te verwijderen. Doe gewoon een paar scheutjes azijn op een zachte doek om de badkamerspiegel schoon te maken en te poetsen.
  • Brandnetels zouden ook dode hoeken op badkamerspiegels verwijderen. Bevochtig de brandnetels met water en wrijf ze over de badkamerspiegel. Poets met een zachte, pluisvrije doek.

Hoe maak je je eigen glasreiniger?

Tot slot vertel ik je hoe je goedkoop en duurzaam je eigen glasreiniger kunt maken: Voor ca. 250 ml glasreiniger neem je 125 ml water, 125 ml spiritus (bijvoorbeeld bio-ethanol) en 1 tot 2 theelepels appelciderazijn. Giet de ingrediënten in een spuitfles en schud voorzichtig. Je gebruikt je zelfgemaakte spray als een normale raam- of glasreiniger: gewoon op de te reinigen plek sprayen, afnemen met een vochtige doek of keukenpapier en polijsten. De alcohol heeft een reinigende en desinfecterende werking, verwijdert vet en vuil en maakt een streeploze reiniging mogelijk. Azijn heeft ook een desinfecterende en reinigende werking en helpt zelfs tegen kalkvlekken.

Spiegeltje spiegeltje aan de wand…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven