Tuinmeubelen kopen

Buiten tafel

Het vinden van de beste tuinmeubelset is niet eenvoudig, want het assortiment is verwarrend, groot en er zijn verschillende materialen, opstellingen en varianten. Uiteindelijk hangt het van je wensen en budget af of je voor goedkope tuinmeubelen gaat of voor een kwalitatief hoogwaardige en dure set. De aanbeveling is om te beslissen over een materiaal alvorens prijzen te vergelijken en pas dan om te beslissen over een vergelijking tussen mogelijke modellen. Bovendien moet u zich ook bezighouden met de functies en kenmerken van de respectieve modellen. Uiteindelijk spelen bij steeds meer mensen ook ecologische aspecten een rol bij het doen van een aankoop. Het loont dus de moeite om ook deze factor niet te verwaarlozen. Tot slot krijg je in de top 5 lijst van de beste tuinmeubelen in 2022 een aanbeveling voor verschillende sets gemaakt van verschillende materialen en in verschillende prijsklassen, wat je aankoopbeslissing nog makkelijker kan maken.

Tuinmeubelen zijn in wezen gemaakt van vier verschillende materialen of houtsoorten. Hieronder vindt u een kort overzicht van de verschillende materialen en een korte beschrijving van hun eigenschappen. Het is raadzaam om een ​​materiaal te kiezen voordat u het koopt.

Tuinmeubelen van aluminium of materiaalmixen met metaal: Aluminium is een licht metaal en is zeer geschikt voor buitengebruik. Niet in de laatste plaats omdat het qua prijs erg interessant is. Het is corrosievrij, dus roest niet en is ook zeer ongevoelig voor weersinvloeden. Tuinmeubelen worden meestal ook gepoedercoat zodat het er net iets waardevoller uitziet. De frames zijn vaak gemaakt van aluminium en er worden glazen tafelbladen gebruikt of de stoelen worden gecombineerd met kunststof zittingen.

Tuinmeubelen van polyrotan:

Polyrattan is een kunststof die zo gevlochten is dat het de indruk wekt rotan te zijn. Dit materiaal wordt veel gebruikt in loungemeubels voor in de tuin en wordt aangevuld met zit- en rugkussens. Dit geeft de uitstraling van een bankstel, dat weerbestendig en zeer robuust is. Sommige modellen hebben echter nadelen in termen van UV-bestendigheid en vervaging na verloop van tijd. Als frame onder het gaas wordt meestal aluminium of ander metaal gebruikt.

Kunststof tuinmeubelen:

Eenvoudige tuinmeubelen zijn vaak geheel van kunststof. Het voordeel is zeker het lage gewicht in verband met de lage prijs. Hoewel plastic over het algemeen weerbestendig is, is het over het algemeen niet zo duurzaam als de andere materialen. Elementen kunnen breken of verslijten, vooral bij hoge belasting. Het materiaal kan ook broos worden en na verloop van tijd vervagen.

Houten tuinmeubelen:

Het materiaal hout heeft als voordeel dat het ten opzichte van andere materialen teruggroeit, zeer duurzaam is en makkelijk voor te bereiden / gelakt / geschuurd of geolied kan worden. Afhankelijk van de weersomstandigheden moet u er echter rekening mee houden dat er ook scheuren kunnen ontstaan. De meest voorkomende soorten buitenmeubels zijn eucalyptus, teak en acacia. De respectievelijke bovengroepen worden vervolgens verder onderverdeeld in honderden subgroepen. Omdat het een hernieuwbare grondstof is, wordt hout over het algemeen sterk aanbevolen, maar men moet niet vergeten om aandacht te besteden aan de herkomst en het bijbehorende zegel, aangezien tropisch hout nog steeds illegaal wordt gekapt en tot meubels wordt verwerkt. Zowel acacia- als robiniahout (valse acacia) wordt nu ook in Europa verbouwd voor de meubelindustrie. Teak komt voornamelijk van plantages, is zeer duurzaam en vlamvertragend. Omdat het echter maar om de vier jaar wordt geoogst, is het vaak wat duurder dan de andere soorten.

Tuinmeubelen kopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven